Roning og kajak - to populære sportsgrene i dansk idræt

Neystid.dk kan ikke længere findes her. Gå til roklubbenneystid.dk i stedet.

Roning og kajak

Nogle kan måske stadig huske, da Guldfireren vandt OL ved de olympiske lege i Beijing i 2008. Siden 1990'erne havde teamet knoklet for Danmark, og der er ingen tvivl om, at det gyldne hold fik interessen for roning til at peake til et højt niveau, hvor det stadig befinder sig her i landet. Roning og kajak er populære sportsgrene i Danmark, som dyrkes af både professionelle og amatører.

Roning

Vil man ro, har man muligheder for at melde sig ind i en af de mange roklubber, der findes i Danmark, både ved havet og ved de mange søer, som vi har. Her vil nye roere blive oplært i roningen, så de lærer de rigtige teknikker og lærer om sikkerhed til havs. Efter en 'kanindåb', hvor klubkammeraterne smider de nye medlemmer i vandet, er de klar til at tage deres plads i robåde, hvor flere ror sammen. Man kan også ro enkeltvis, og her er man naturligvis ikke afhængig af at være medlem af en klub. Mange foretrækker dog dette for kammeratskabet og sikkerhedens skyld. Hvis du kan lide roning og sejlads, og generelt bare godt kan lide at være ved havet, kan du finde masser af spillemaskiner med temaer der foregår på havet på storspilleren.com.

Kajak

Kajak er ligeledes en enkelt- eller flermandssport, og man kan dyrke den i klub eller índividuelt. Mange bruger kajakroning som en god motionsform, hvor man både får styrket sine muskler og lejlighed til at øve sin selvbeherskelse. Roning fungerer bedst, når man bruge sin teknik i et steady tempo.

Læs her på siden om roning i alle dens afskygninger - og få tips og ideer til vintertræning, hvor man skal træne roteknikkerne indendørs.